Бешикташ обяви две положителни проби за коронавирус в клуба, три дена след като ръководството на Турската лига обяви намерението си сезонът да бъде подновен през юни.

Лидерът Трабзонспор, шампионът Галатасарай и грандовете Фенербахче и Бешикташ са сред водещите клубове в страната, които подновиха тренировки на малки групи по-рано тази седмица, извършвайки едновременно с това и тестване на всички в отбора.

Един футболист от състава на Бешикташ и един член на треньорския щаб са заразени с COVID-19 и вече са започнали своето лечение.

Вчера и Фенербахче обяви един случай на заразен с коронавирус.

В понеделник Турция обяви, че започва поетапно охлабване на карантинните мерки за борба с пандемията, като местната футболна федерация планира да рестартира първенството на 12 юни.

Турция се опитва и да организира домакинството на финала на Шампионската лига, който трябва да се състои в края на август. Има вероятност дори в Турция да се проведат също четвъртфиналите и полуфиналите на турнира, за да се намали до минимум пътуването на отборите между различни страни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!