ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Напусналият поста треньор на националния отбор по футбол на САЩ Грег Берхалтер се забърка в грандиозен скандал и може да стане обвиняем по дело за домашно насилие заради случка преди 31 години.

Тогава специалистът ритнал гаджето си, превърнала се по-късно в негова съпруга - Розалинд в крака по време на спор. Въпреки обясненията, че двамата отдавна са забравили случката и вече 25 години живеят щастливо, 49-годишният Берхалтер и жена му бяха привикани на разпит.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Ние приемаме подобно поведение сериозно. Оценяваме, че Грег и Розалинд се явиха, за да говорят открито за този инцидент. В съответствие с нашия ангажимент за прозрачност, ние ще споделим публично резултатите от разследването, когато то приключи. Федерацията осъжда насилието от всякакъв вид и приема подобни твърдения много сериозно“, се казва в съобщението на местната футболна федерация.

Това обаче не е всичко и скандалът стана още по-голям, след като стана ясно кой е информирал властите на постъпката на треньора.

Съотборничката на половинката му и майка на американския национал Джовани Рейна - Даниел Игън, която потърсила съдействие от шефа на местния футбол Ърни Стюарт заради конфликта между треньора и сина й.

Твърди се, че Итън е изнудвала треньора да вземе сина на известния американски футболист Клаудио Рейна - Джовани на Световното в Катар, но след това му забила нож в гърба.

"Мислех, че разговорът ни ще остане поверителен. Тогава не ми хрумна, че всичко, което казах, може да доведе до разследване. Но не критикувам Ърни. Наистина оценявам неотдавнашните усилия на Федерацията за борба с малтретирането на футболистки и сега разбирам, че негова отговорност беше да разследва това, което споделих.

Но искам всички да знаят, че нито съм молила Грег да бъде уволнен, нито съм изнудвала някого. И никой друг от семейството ми не е правил изявления относно миналото на Грег. Съжалявам, че тази информация стана публична, както и че изиграх роля в нещо, което отвори стари рани“, каза Даниел Игън в изявление до медиите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!