Стадион "Сантяго Бернабеу" в испанската столица Мадрид ще бъде използван с пълния си капацитет за първи път от четири години насам. Това ще се случи в домакинството на Реал Мадрид срещу Наполи на 29 ноември в Шампионската лига, съобщава "Марка" отдавна чаканата новина за феновете на "кралете".

Съоръжението претърпя сериозни реновационни дейности в последните години и се очаква да изпълнено до краен предел през следващата седмица. За последно това се случи през 2019 година също за мач от Шампионската лига, когато Реал посрещна ПСЖ.

По време на пандемията от коронавирус, започнала през март 2020 година, испанският гранд се премести на стадион "Алфредо ди Стефано" на клубната си база "Валдебебас" преди на феновете да бъде разрешено да се върнат по трибуните. Това се случи чак през септември 2021 година. Оттогава "Сантяго Бернабеу" отваряше врати при редуциран капацитет за публика, но стадионът вече е почти готов да посрещне 84 хиляди зрители.

Ремонтните дейности по стадиона трябва да приключат напълно до края на годината, като продължава работата по подвижния покрив.

Средната посещаемост за срещите на Реал Мадрид в Ла Лига от началото на сезона е 69 хиляди зрители - най-високата цифра от 2017 година насам.