ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЪС СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТУРЦИЯ >

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Грандиозна футболна сделка прикова вниманието на света към Турция на фона на новините за огромния кошмар в страната, предизвикан от зловещото земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер от вчера, при което загинаха над 5 хиляди души.

Истанбулският гранд Галатасарай е финализирал трансфера на младата звезда на Рома Никола Дзаниоло за 20 милиона евро, твърдят няколко местни медии.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Така "червено-жълтите" подобриха досегашната си топ сделка с бразилеца Марио Жардел от сезон 2000/01 за 17,5 милиона евро.

Трансферът трябваше да стане малко по-рано, но трагичните събития в южната ни съседка и разминаване в трансферната сума забавиха преговорите.

Самият Дзаниоло вече пътува за Турция, за да финализира трансфера си, доказателство за което са две от последните му снимки - пред и на борда на самолет.

Според запознати изпокаралият се с ръководство и фенове на Рома заради искане да заиграе в Милан 23-годишен играч ще подпише контракт до 2027 година.

Той ще получава по 3,5 милиона евро на сезон, а клаузата му за откупуване ще е 35 милиона евро.

В Галатасарай Дзаниоло ще се събере с Мауро аржентинеца Икарди, който преди това игра в ПСЖ, Лукас Торейра, носил екипа на Арсенал, Дрийс Мертенс от Наполи и ветеранът Хуан Мата, играл преди това в Манчестър Юнайтед.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК