Луис Саурес не успя да се разпише в последния си мач за националния отбор на Уругвай. В мач от квалификациите за Мондиал 2026 в Зона КОНМЕБОЛ „селесте“ направи домакинско нулево равенство срещу Парагвай в Монтевидео.

37-годишният Суарес се надяваше да добави поне още едно попадение към сметката си от 69 за националния отбор, но гостите играха изключително стабилно в защита при дебюта на новия си селекционер Густаво Алфаро.

Луис Суарес беше близо до гол в 18-ата минута, когато отправи зрелищен ножичен удар към вратата, но топката се отби в гредата. Единствената възможност за Парагвай през първото полувреме се откри пред Мигел Алмирон, но той беше спрян с добра намеса на вратаря на домакините Серхио Рочет.

Равенството се запази и през втората част, когато „гуараните“ имаха нови две възможности да вгорчат прощалния мач на Луис Суарес. Малко преди изтичането на един чак от началото на двубоя Диего Гомес нямаше шанс, след като при негов удар топката се отби в гредата. Шест минути по-късно Хулио Енсисо също пропусна за гостите.

Уругвай е втори в квалификационната група на Южна Америка с актив от 18 точки. Парагвай е седми с шест. За Мондиал 2026 се класират първите шест тима, а седмият ще играе междуконтинентален бараж. На 11 септември от 1:00 часа рано сутринта българско време уругвайците гостуват на Венецуела, а в 3:30 часа „гуараните“ приемат Бразилия.