Спортинг Лисабон и Аталанта завършиха при 1:1 на „Жозе Алваладе“ в Лисабон в първи мач от осминафиналите на Лига Европа.

Италианците определено трябва да съжаляват преди реванша на 14 март, тъй като няколко пъти гредата им попречи да победят.

В 17-ата минута Спортинг Лисабон излезе напред в резултата. Франсиско Тринкао пусна извеждащо подаване за Паулиньо по левия фланг, той напредна и се озова сам срещу вратаря, след което нанесе диагонален удар към долния ляв ъгъл и се разписа за 1:0.

В 23-ата минута Аталанта бе близо до изравнително попадение, след като Емил Холм се измъкна от отбраната на Спортинг с лекота и нанесе удар, който обаче срещна десния страничен стълб и излезе в аут.

Само две минути след това „бергамаските“ имаха нов шанс за гол. Джанлука Скамака пробва късмета си с мощен удар от дистанция, който обаче също срещна десния страничен стълб.

Половин час игра след началото на мача италианците създадоха още едно голово положение, след като Мартен де Роон получи чудесна възможност за удар от движение, който бе насочен под напречната греда, но Франко Исраел изби в ъглов удар.

В 39-ата минута натискът на Аталанта даде резултат и гостите успяха да изравнят резултата. Джанлука Скамака се възползва от грешка в защитата на Спортинг, озова се на стрелкова позиция, запази хладнокръвие и елегантно прати топката в мрежата за 1:1.

Три минути след това Скамака скочи най-високо в наказателното поле след центриране от корнер, насочи топката към долния десен ъгъл, но Исраел изби в нов ъглов удар, от който този път не последва нищо интересно.

В 52-рата минута Жени Катамо бе близо до това отново да даде аванс на Спортинг Лисабон, след като си освободи пространство за удар в наказателното поле и стреля бързо към левия ъгъл, но бе отказан от Хуан Мусо.

След час игра Адемола Лукман стреля отблизо, но някак си не успя да отбележи и нацели за трети път в мача десния страничен стълб на вратата на домакините. Три минути след това Себастиан Коатес стреля с глава, но в левия страничен стълб.

Четвърт час преди края на редовното време Аталанта изпусна поредно чисто голово положение. Центриране от свободен удар намери Сеад Колашинац, който засече с глава, но прати топката на сантиметри покрай вратата на Франко Исраел.

Минути преди края минута не бе признат красив гол със задна ножица в полза на Аталанта, дело на влезлият четири минути по-рано от резервната скамейка Ел Билал Туре.