Футболната асоциация на Англия на предстоящите избори за президент на ФИФА ще подкрепи претендента за поста принц Али бин Ал Хусейн от Йордания, това заяви шефът на английската футболна централа Грег Дайк. Въпросните избори са след два дни- на 29-и май в Цюрих.

В момента за поста президент на ФИФА претендират двама души- актуалният шеф Сеп Блатер, който се стреми да остане начело за пети мандат, както и йорданският престолонаследник принц Али бин Ал Хусейн. В полза на арабския принц се отказаха другите двама кандидати - Луиш Фиго, португалска легенда и бивш играч на Реал (Мадрид), както и Михаел ван Прааг - президент на Холандската футболна федерация.

"Ние трябва да подчертаем, че днешните събития с ареста на хората на ФИФА са много сериозен удар за организацията и нейното действащо ръководство. Мисля, че няма да удивим никого, ако ви потвърдя, че ние ще подкрепим на изборите принц Али, а не Блатер. Още повече ние смятаме, че е излишен въпросът има ли нужда от избори при стеклите се обстоятелства. Който е отговорен за това, просто трябва да се оттегли", коментира още Грег Дайк в изявление, публикувано на официалния сайт на английската ФА.