Италианският съдия Никола Рицоли се оправда за дузпата, с която Милан спечели дербито от Серия “А” срещу Ювентус в неделя вечер. Реферът посочи бялата точка, след като прецени, че Маурисио Исла е играл с ръка. Телевизионните повторения показаха, че топката се удря в зоната между гърба и гърдите на чилиеца, но при всички положения тялото, а не ръката му.

”Във футбола има две паралелни истини: това, което се случва на терена с невероятна скорост и невъобразим шум от трибуните, и всичко останало, обясни Рицоли пред журналистите. - После чак идва телевизията, която показва стоп-кадри, забавени кадри и често дори след тях не можеш да си сигурен в дадено решение. Такъв беше и случаят със забавеното повторение на дузпата с Исла. Сигурни ли сме, че топката в нито един момент не докосва ръката му при положение, че се движи надолу?”.

Набеденият за грешник поздрави играчите на Ювентус за реакцията им след дузпата: "Техните протести бяха много умерени и това ми позволи да продължа да водя мача и да взимам решение в другите ситуации при максимална концентрация.”