Лионел Меси и баща му Хорхе изглежда отново ще се окажат в центъра на скандал с данъчни измами. Изданието "Mediapart" съвместно с "Football Leaks" изнесоха документи, според които двамата изпълняват схемите си с активното съучастие на Барселона.

Твърди се, че измамите касаят периода 2009-2014 г. или с други думи казано - точно след периода 2007-2009, за който аржентинецът и баща му получиха условни присъди. Двамата бяха осъдени съответно на 21 и 15 месеца, които по силата на испанското законодателство не бяха ефективни присъди, а впоследствие бяха дори заменени с глоби.

"Mediapart" твърди, че следователите, провели известното вече разследване през 2016 година, също са имали съмнения, че порочната практика е продължила и след периода, за който откриха доказателства. 

Сега изданието твърди, че се повдигат нови въпроси относно плащания на Барселона до сметка в Люксембург, собственост на лондонската компания "Sidefloor". Шефът на фирмата е Дейвид Уейгууд, който се явява приближен на Хорхе Меси.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)