Ливърпул спечели с впечатляващото 9:0 домакинството си на Борнемут oт четвъртия кръг за първия си успех в новото първенсво. Отборът на Юрген Клоп изравни рекордните победи във Висшата лига, дело на Манчестър Юнайтед и Лестър (б.р. - и двата тима надвиват Саутхемптън с по 9:0). Само един гол не стигна на "мърсисайдци" да задминат постижението на "червените дяволи" и "лисиците". 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В шоуто на "Анфийлд" Роберто Фирмино вкара две попадения, като добави и три асистенции. Луис Диас също на два пъти порази целта, а точни във вратата на Борнемут бяха още Харви Елиът, Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк и Фабио Карвальо. Крис Мефъм от гостите пък си отбеляза автогол. 

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах, който игра цял мач, също имаше възможности, но не успя да се разпише, нито пък да направи асистенция.

Футболистите на Клоп започнаха вихрено и още до шестата минута вкараха два гола. В третата фирмино центрира, а Луис Диас отблизо заби топката с глава в мрежата на Борнемут - 1:0. След само още три минути Фирмино направи нова асистенция. Бразилецът този път върна топката към Харви Елиът, който с удар от дистанция не остави шансове на Марк Траверс - 2:0.

В 28-ата минута Фирмино подаде на Трент Александър-Арнолд и англичанинът риализира с далечен удар с десния крак - 3:0.

Головото шоу на "мърсисайдци" продължи. В 31-ата минута самият Фирмино също успя да вкара - 4:0. До полувремето резултатът стана 5:0. В 45-ата минута Анди Робъртсън центрира от корнер и Върджил ван Дайк с глава прати топката във вратата на Траверс.

В началните секунди на второто полувреме Крис Мефам си вкара автогол, след като опита да изисти топката след центриране в наказателното поле на гостите - 6:0.

Известно време имаше затишие, но в 62-ата минута падна нов гол. Марк Траверс спаси удар на Фирмино, но при добавката той не сгреши - 7:0. В 80-ата точен беше и Фабио Карвальо, който се разписа след асистенция на Костас Цимикас. Гръцкият футболист добави още една асистенция до края, като тя бе за Луис Диас, който вкара за крайното 9:0 в 85-ата миниута. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!