Ерлинг Холанд се завърна в игра за Борусия (Дортмунд) след лечение на контузия и вкара гол за победата с 3:1 като гост на Волфсбург в мач от 13 кръг на Бундеслигата.

Вут Вегхорст даде ранен аванс на домакините, след като се разписа още във втората минута. Емре Джан изравни в 35-ата минута, а гол на Дониел Мален в 55-ата доведе до обрат в полза на „жълто-черните“.

Холанд, който пропусна предишните седем мача на тима си, оформи крайния резултат в 81-ата минута. С този успех Борусия събра актив от 30 точки и излезе на първо място. Байерн е втори с 28 точки, но по-късно днес приема предпоследния Арминия. Волфсбург е седми с 20 т.

Хофенхайм разби Гройтер Фюрт с 6:3, след като тогоанецът Ихлас Бебу вкара хеттрик, а Жоржинио Рутер добави две попадения. Победата позволи на Хофе да събере актив от 20 точки и да заеме пето място в класирането, докато „детелините“ остават последни само с една спечелена точка.

Кьолн разби Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:1 в дерби на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Фрайбург, който започна много силно сезона, записа трета поредна загуба, след като отстъпи с 1:2 при гостуването си на Бохум. Херта изпусна домакинската победа срещу Аугсбург, след като баварците изравниха за 1:1 в седмата минута на добавеното време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ