Сериозен скандал предизвика официалното обявяване на програмата от 30-ия и 31-вия кръг в испанското първенство. Това са съответно третият и четвъртият кръг след възобновяването на шампионата. След детайлен поглед върху програмата испанските медии откриха голямо разминаване в дните за почивка на някои отбори.

Една част от тимовете ще изиграят първите си четири кръга в рамките на 15 дни, а други - за едва десет дни.

Атлетико (Мадрид), Атлетик” (Билбао), Виляреал и Леганес изглеждат най-ощетени, след като трябва да изиграят по четири мача за десет дни. Бетис от своя страна ще има най-много време за възстановяване - 15 дни, след като дава начало с дербито със “Севиля” още в четвъртък.

Междувременно президентът на футболния съюз в Испания Хавиер Тебас намекна, че завръщането на феновете по стадионите може да се случи по-рано от очакваното.

Срещите първоначално ще се играят пред празни трибуни, но Тебас иска максимално скоро отново да бъдат допускани и запалянковци. Той сподели, че в дадени градове това може да се случи по-скоро от други, в зависимост от отхлабването на мерките за сигурност.

"Подкрепям идеята да играем пред зрители отново максимално скоро. В някои градове това може да се случи по-скоро в сравнение с други и аз съм почитател на тази идея", сподели Тебас.

Различните градове в Испания в момента са под различни режими на социална изолация според степента на разпространение на коронавируса.