Френският Рен реагира остро с декларация по повод съобщението на Тотнъм, че мачът между двата отбора тази вечер в Лондон от турнира Лига на конференциите е отложен. „Шпорите“ обявиха, че имат много заразени с коронавирус.

Техният противник обаче твърди, че това е самоинициатива на Тотнъм и новината не е официално потвърдена от УЕФА.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В некъсата декларация на Рен пише следното:

„След пресрелийза, публикуван от Тотнъм в сряда вечер, Рен би искал да изясни следните факти. В конференция чрез видео връзка по-рано същата вечер между представители на УЕФА, Тотнъм и Рен, спортният директор на „шпорите“ обяви тяхното решение да не изиграят срещата от Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Едностранно решение, което по никакъв начин не беше одобрено от УЕФА.

Представителят на Тотнъм не искаше да обяви броя на засегнатите от COVID-19 футболисти, въпреки че правилото гласи, че ще има мач, ако отборът разполага с поне 13 полеви играчи и 1 вратар. Те се аргументираха с решение на английските здравни власти, без да покажат официален документ. Тъй като мачът не беше официално отложен от УЕФА, Рен поддържа позицията си той да бъде изигран. Изправен пред тази „лондонска мъгла“, Рен си запазва правото да се обърне към УЕФА. Тази липса на феърплей е още по-фрапантна предвид това, че на обяд Тотнъм потвърди с имейл, че мачът ще се състои, но веднага щом Рен кацна в Лондон следобед, Тотнъм промени своето намерение“.

Към 10 часа българско време от УЕФА още не са излезли с коментар по този въпрос и мачът си остава заплануван за тази вечер. Все пак се очаква съвсем скоро официална позиция на европейската футболна централа.