Футболен съдия беше бит заради отсъдена дузпа в полза на гостите. Грозният инцидент се е случил след мача от 21 кръг на трета дивизия в Украйна между Нива (Виница) и Полеся. Срещата завършва 2:1 в полза на гостите, а първият гол за Полеся е реализиран от изключително спорна дузпа. Гостите от Житомир стигнаха до успеха с попадение в добавеното време.

Загубата и отсъденият наказателен удар предизвика недоволството на феновете от Виница, които нападнаха съдията Денис Резников след края на мача. Реферът отнесе няколко сериозни удара. Той беше награбен на терена, а друга групичка беше блокирала достъпа до съблекалнята за нова порция саморазправа с арбитъра.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Тяхната жива верига обаче беше пробита от полицията и жандармерията, а Резников успя да се прибере под трибуните. След края на мача ръководството на Нива подаде официална жалба срещу съдията с твърденията, че реферът директно е повлиял върху крайния резултат от мача.

Нива и Полеся водят битка за класиране в по-горна дивизия. Кръг преди края тимът от Житомир е трето с 42 точки, на една точка зад втория Минай. Отборът от Виница е четвърти с 41. Лидер е Черкашчина Академия с 45.