ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Дербито от австралийското първенство между Мелбърн Сити и Мелбърн Виктори беше прекратено заради нахлуване на запалянковци на терена. Фенове атакуваха вратаря на Сити - Том Глоувър.

В социалните мрежи се появиха кадри, на които се вижда как привърженик хвърля метална кофа с бяло вещество по стража на гостите, който беше изведен от терена замаян и с кръв по главата. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ултраси на Мелбърн Виктори нахлуха на терена малко след 20-ата минута на мача. Сити вече водеше с 1:0, когато срещата беше прекратена.

Агитките на двата отбора хвърляха факли по терена, но ситуацията ескалира, когато сигнална ракета удари телевизионен оператор. 

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Вратарят Глоувър вдигна друга ракета от земята и я хвърли обратно към трибуните. След това запалянковците скочиха на игралното поле и стражът беше ударен с металната кофа, която се използва за събиране на изгорели факли. 

Глоувър беше изведен от терена с рана на главата. Останалите футболисти от двата състава също напуснаха принудително игрището под охрана.

Мелбърн Сити оглавява класирането с 16 точки, а Мелбърн Виктори е седми с 10.

Припомняме, че в друг мач от първенството на Австралия преди часове Божидар Краев вкара гол за успеха на Уелингтън Финикс с 3:1 срещу Аделаида Юнайтед. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК