Турция спечели с 2:1 след обрат при визитата си на Армения в първия им мач от група "D" на квалификациите за Евро 2024 в Германия.

Двуноят на републиканския стадион „Вазген Саргсян“ в Ереван започна с неприятни сцени, след като 15 000 хиляди човека на съоръжението освиркаха химна на южната ни съседка. Мачът бе политически натоварен, заради конфликта по оста Азербайджан-Армения. Именно заради това УЕФА забрани на гостуващите привърженици да присъстват на двубоя.

Армения започна двубоя с двама футболисти, родени в Аржентина в лицето на Норберто Бриаско и Лукас Зелераян, а в 10-ата минута поведе след автогол на Озан Кабак. Десет минути след това Дженк Тосун бе изблъскан в гръб от бранител на Армения, но главният рефер на двубоя Хосе Санчес направи знак, че играта трябва да продължи. Турците изравниха чрез Оркун Кьокчу (34), който вкара красив гол. 

След почивката гостите натиснаха и стигнаха до пълния обрат с гол на Керем Актюркоглу (64), който се оказа и победен за водения от германеца Щефан Кунтц тим.

Норберто Биаско имаше възможността да изравни в 75-ата минута, когато шутира опасно от границата на наказателното поле, но Мерт Гюнок се намеси по впечатляващ начин и успя да отрази.