Гръцкият гранд АЕК (Атина) се подсили с нападателя Францди Пиеро от Макаби (Хайфа), като за правата му ще бъдат платени 3 милиона евро, пишат медиите в двете страни.

29-годишният нападател на националния отбор на Хаити също така се съгласи на 3-годишен личен договор, съобщава пък monobala.gr. Здравенякът в момента е с националния отбор на карибската страна и тази нощ би трябвало да излезе на терена срещу тима на остров Синт Маартен от Лигата на Нациите на зона КОНКАКАФ.

"Жълто-черните" от Атина по този начин решават проблема в атаката, след като в края на август водиха разговори с Лудогорец за швейцарския национал Квадво Дуа. Тогава обаче Лудогорец и АЕК не успяха да постигнат споразумение за трансферната сума, а също така и имаше разминавания и между гръцкия клуб и футболиста за личните условия. Разградчани искаха 7 милиона от европейската валута за Дуа, което е с повече от два пъти над платената цена за Пиеро.

Францди Пиеро пристигна в Макаби (Хайфа) от френския Гинган и за две години в Обетованата земя вкара 25 гола за първенство в 60 мача. "Зелените" от Хайфа имаха договор с него до юни 2025-а година и за да му вземат максимални пари, се решиха на трансфера.

Старши треньорът на АЕК – аржентинецът Матиас Алмейда пък запази поста си, въпреки неочакваното отпадане от Ноа (Армения) в турнира Лига на Конференциите. За момента той има пълното доверие на новия президент на клуба Мариос Илиопулос, а амбициите са атака на титлата отново след 2-ото място миналата година.