След ужасяващото си представяне и провал в европейските квалификации Гръцкият футболен съюз отново иска да назначи германец за селекционер на националния отбор, съобщават местните медии. Като първи два варианта дори вече се спрягат имената на Феликс Магат и Бернд Шустер.

Спомняйки си за успешните времена с Ото Рехагел, който изведе гърците дори до европейската титла през 2004 година в Португалия, от местната централа търсят пак немец за треньорската скамейка. Засега обаче няма официално потвърждение, че се водят преговори с някой специалист.

Европейските триумф на „елините” с Рехагел се счита за една от най-големите сензации във футболната история на Европа. Отборът обаче е твърде далеч от повтарянето на подобен успех, а в страната настроението е минорно, след като Гърция тотално се провали в квалификациите за Евро 2016 във Франция. „Елините” смениха трима треньори, загубиха срамно на два пъти от Фарьорските острови и все още нямат победа в групата си, заемайки последното място с едва 3 точки. Затова се подготвят сериозни промени в националния тим, за да може да се изиграят успешни квалификации за Мондиал 2018 в Русия.