Правителството на Гърция спря публичното финансиране на местната футболна Супер лига. Това се дължи на зачестилите случаи на насилие по терените. В последния кръг на четири от двубоите в елита имаше сблъсъци между фенове и органи на реда, а работник на стадион бе наранен, след като избухна бомба близо до него на мача Панатинайкос – Олимпиакос.

Генералният секретар по спорта в правителството на Гърция Панайотис Бицакис заяви, че финансирането ще бъде замразено. “Гръцките граждани са ядосани и натъжени от факта, че трябва да гледат шампионат, в който всичко е като в джунглата”, каза Бицакис.

Според него държавата е плащала по 23 милиона евро на клубовете в Супер лигата и още 9 милиона за отборите от втора и трета лига.

Гръцкото правителство възнамерява да продължи да финансира националния отбор на страната.
В отговор на отказа на парична подкрепа от Супер лигата заявиха, че само през миналия сезон държавата е спечелила около 2 милиарда евро от залози на футболни мачове.

“Каним г-н Бицакис да промени позицията си и да продължим диалога помежду ни за основната цел – да сложим край на насилието по терените”, заявиха от Супер лигата./БЛИЦ