ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Огромен скандал гръмна в Аржентина, след като четири футболисти бяха арестувани и обвинени в групово изнасилване. Всички те до един са изгонени на секундата от вече бившия им отбор Велес Сарсфийлд.

Това са уругваецът Себастиан Соса, парагвайският халф Хосе Флорентин и двама аржентинци -  Браян Куфре и Абиел Осорио.

Жертва на плътските им желания е станала 24-годишна журналистка. Ужасът се разиграл в хотел в град Тукуман, където отборът е отседнал след мача от лигата с местния Атлетико на 2 март.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Репортерката е била поканена от Соса в хотелската му стая. Себастиан е на 37 години, вратар, с над 100 мача за Велес.

"След като изпила няколко питиета, тя започнала да се чувства зле, много замаяна, затова легнала на едно от леглата, сякаш е вцепенена, и точно тогава, без никакво съгласие, била сексуално нападната", се казва в полицейския доклад.

Велес Сарсфийлд обяви в официално съобщение за прекратяването на договорите на четиримата играчи и "отново изразява своята изключителна загриженост за съобщените факти, които явно противоречат на принципите и ценностите на нашата институция".

Вестник "Кларин" пише, че са взети проби от четиримата играчи и жената, за да се установи дали някой от тях е бил дрогиран. Резултатите ще излязат след двайсетина дни.

Вратарят Соса обаче изригна в социалните мрежи и написа следното: “Отхвърлям насилието от всякакъв вид. Уважавам физическата и сексуалната неприкосновеност на всеки човек. Вярвам в бързите действия на правосъдието“.

Четиримата футболисти ще останат в ареста поне до сряда, след което съдебен състав ще решава дали да освободени до провеждане на делото изнасилване. В сила е забрана да напускат пределите на Аржентина. В момента на бившите вече играчи на Велес Сарсфийлд са отнети телефоните. Те могат да комуникират само със своите адвокати в следващите часове. Според аржентинското законодателство, за изнасилването те могат да бъдат осъдени на най-малко две години затвор.