Грузия срази 10 от Люксембург с 2:0 в Тбилиси и се класира за финалния плейоф в поток „С“ за Евро 2024 в Германия, очаквайки победителя от Гърция и Казахстан идния вторник отново на свой терен.

Домакините бяха без голямата си звезда Хвича Кварацхелия, който пропусна срещата заради наказание. Титуляр в състава на Люксембург пък бе бранителят на ЦСКА Енес Махмутович.

На стадион „Борис Пейчадзе“ в полуфинален сблъсък между двата отбора Буду Зивзивадзе (41, 63) вкара и двата гола за домакините. Преди втория от тях обаче имаше решаващи намеси на ВАР и главния съдия Хосе Мария Санчес, които отмениха изравнително попадение на гостите заради предхождащо нарушение на Максим Шано пред другото наказателно поле. В този случай бранителят получи и червен картон.

В битката за място на европейските финали селекцията на Вили Саньол ще срещне отбора, спечелил двубоя между Гърция и Казахстан. Финалът е идния вторник в Тбилиси, а победителят в него ще играе в група „F“ на Европейското с Турция, Португалия и Чехия.