Шампионът на Китай Гуангжоу Евъргранде обяви, че е подписал договор с италианския специалист Марчело Липи. Това е поредното голямо име във футбола, което отива да работи в местното първенство.
 
Клубът разкри, че 64-годишният Липи е подписал договор за 2,5 години, но не обяви повече подробности. Италианецът е без работа след Мондиал 2010, когато напуна селекционерския пост на “Скуадра Адзура”.
 
Официалното съобщение на Гуангжоу Евъргранде идва след продължителните спекулации за назначението на Марчело Липи в последно време. Италианецът поема тима, въпреки че настоящият наставник Ли Джан Су го класира за елиминациите на Шампионската лига на Азия.
 
Ръководството на китайския шампион съобщи, че корейският наставник ще напусне поста си, но не бе уточнено дали той ще заеме друга длъжност в клуба.
 
По време на пресконференцията, предавана от Китайската национална телевизия, Марчело Липи разкри, че първите му контакти с клуба са били направени точно преди една година.
 
“Изпратих своя асистент, за да наблюдава мачовете на отбора. Неговите доклади повишиха мотивацията ми за работа в клуба. Ентусиазиран съм преди началото на работата си в китайското първенство”, заяви италианският специалист, който през 2006 г. изведе “Скуадра адзура” до световната титла.