Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола бе атакуван с въпроси предимно за бъдещия си тим Манчестър Сити преди гостуването на баварците срещу Байер (Леверкузен) в дербито от Бундеслигата утре вечер от 19:30 часа българско време.

„Аз съм като жена. Мога да мисля в много ситуации”, отвърна Гуардиола на въпрос как може да планира още от сега нещата в бъдещия си клуб Манчестър Сити и в същото време да тренира Байерн.

„За Манчестър Сити ще говоря през май, юни. В Англия ще говоря за Манчестър Сити. Към нашата професия днес няма респект. Все е тая какво ще кажем. Не знам защо хората не се доверяват на думите ми”, приключи испанецът с темата за „гражданите” и подчерта, че до края на сезона ще бъде фокусиран единствено върху работата си в Мюнхен.

„Той трябва да тренира още малко. Той е добро ново попълнение. Естествено, че трябва да тренира с нас и ще ни помогне. Той има опит, бърз е и се справя добре с топката”, коментира Гуардиола новия защитник Сердар Тасчъ, привлечен под наем от Спартак (Москва). Бранителят обаче се контузи още на първата си тренировка с баварците и най-вероятно ще пропусне гостуването в Леверкузен, но ще бъде на линия за домакинството срещу Аугсбург в следващия кръг.

„Видал е силен, той е готов. Той тренира много добре”, заяви пък испанецът за слуховете, че чилийският национал прекалявал с алкохола по време на подготвителния лагер в Катар и дори бил напълнял.