Хосеп Гуардиола и Байерн Мюнхен записаха победа с 2:0 срещу Барселона в контрола.

"Беше много специален ден за мен. През целия си живот като футболист и треньор за първи път се изправих срещу Барса. Това беше приятелски мач, но за нас беше тест преди Суперкупата. Барса винаги е добър отбор, много труден за побеждаване", заяви Пеп.

"Може би в Барса има фабричен дефект, но винаги ми харесва как играе. Предпочитам да мълча пред това да говоря много. Силни са, ще се борят за всичко, винаги ще бъдат високо. Барса е стогодишен клуб, а аз бях там само пет или шест години. Барса ще продължи напред. Това е стабилен клуб, който работи добре във всички аспекти. Мислех го в миналото, мисля го и сега", увери каталунският наставник.

"Желая много успехи на новия треньор Тата Мартино. Щом от Барса са го избрали, значи е подходящият", лаконично заяви Гуардиола.

"Пристигнах преди месец в Мюнхен. Чувствам се задължен да върша добре нещата. Изпитвам същото чувство, както когато започнах в Барса "Б". В края на сезона ще видим как сме се справили. Ако в Байерн знаят нещо за мен, това е, че обичам да работя здраво", призна специалистът./БЛИЦ