Барселона гостува на Реал (Мадрид) в дербито на испанското първенство утре (10 декември) от 23 часа. Каталунците пътуват за столицата със самочувствието, че нямат загуба на “Сантяго Бернабеу” откакто Хосеп Гуардиола пое отбора през 2008 година.

Сайтът на Барса уточнява, че балансът на тима като гост в този период е 3 победи и 2 равенства. Ако се гледат само мачовете от Примера дивисион Пеп пак носи късмет на отбора – 2 победи и равен.

Първите два мача на младия специалист на “Бернабеу” в Ла Лига са победи. Барса печели с 6:2 срещу селекцията на Хуанде Рамос с по два гола на Тиери Анри и Меси и по един на Пуйол и Пике. Година по-късно каталунците стигат до успех с 2:0 с голове не Меси и Педро. Треньор на Реал е Мануел Пелегрини.

Третата среща за първенство е по-различна и Пеп се изправя срещу Жозе Моуриньо. През май тази година “блаугранас” гостуват, но вече са шампиони и мачът завършва 1:1. Меси и Кристиано Роналдо са точни от дузпи.

Интересно е, че като футболист Гуардиола има само 1 победа срещу Реал в Мадрид от седем мача – 1:0 през сезон 1993/94. В останалите двубои Барса записва три равни и три загуби.