Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус обяви треньора на Байерн Хосеп Гуардиола за галеник на съдиите, които почти никога не го санкционират.

„Всеки друг треньор навярно щеше да бъде пратен на трибуните заради действието срещу Бибиана Щайнхаус", коментира Матеус ситуация от мача между Борусия (Мьонхенгладбах) и баварците, завършил 0:0 преди две седмици. По време на срещата Гуардиола сложи ръката си върха рамото на русокосата Щайнхаус, която бе четвърти съдия. Тя деликатно махна ръката на испанския специалист от гърба си, а след това не последва никаква санкция за него.

„Странно е, че на Гуардиола е позволено да стои в 80% от времето извън треньорската зона. И срещу Дортмунд имаше сцени, в които той видимо пречеше на играта. В единия от случаите това се случи докато футболист на Борусия изпълняваше странично хвърляне", допълни рекордьорът със 150 мача за Бундестима.

"Четвъртият съдия само наблюдаваше какво се случва, без да предупреди Гуардиола. Това е бонус, който навярно е успял да си спечели. Дали е заслужен, това е друг въпрос", продължи световният шампион с Германия от Мондиал 1990 в Италия.