Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола напълно очаквано остана разочарован след първата му загуба в Бундеслигата начело на баварците, които паднаха при визитата си на Аугсбург и прекъснаха серията си от 53 шампионатни срещи без поражение. Испанският специалист очаква реванша срещу Манчестър Юнайтед от 1/4-финалите на Шампионската лига да бъде „на живот и смърт”. Двубоят е следващата сряда от 21:45 часа българско време в Мюнхен

"Следващата сряда ни предстои мач на живот и смърт и затова трябва да се подготвим възможно най-бързо. Няма от какво да се оплакваме. Загубихме, защото съперникът ни беше по-добър. Вече се бяхме убедили в силата на Аугсбург в двубоя за Купата на Германия по-рано през сезона (б.а. - победа с 2:0 през декември). Днес се борихме много. Но това е футболът, няма как винаги да побеждаваш”, сподели Гуардиола след поражението в Аугсбург.

„Рано или късно се стига до загуба. Не отстъпихме заради младите футболисти в нашите редици. Дори Хьойберг и Вайзер бяха най-добрите на терена. Те тренират с нас от много време насам, познават стила на игра и знаят какво искам от тях. Поздравления и за тримата", допълни испанският специалист.