Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола скъса от похвали Манчестър Сити преди двубоя на двата отбора от груповата фаза на Шампионската лига. “Гражданите” приемат настоящия европейски клубен първенец на своя стадион “Етихад” от 21,45 часа тази вечер.
 
„Обзалагам се, че тази година Манчестър Сити ще се класира за следващия етап на турнира. Имам много силно предчувствие, че това ще се случи. 100 процента съм сигурен“, заяви Пеп Гуардиола.
 
„Манчестър Сити е един от най-големите отбори в Европа и направиха голяма крачка напред. Може да се случи като Борусия Дортмунд. Миналата година за първи път преминаха груповата фаза и бяха достатъчно добри, за да стигнат до финала. Защо Сити да не повтори това постижение “, коментира испанецът, който бе спряган за заместник на Роберто Манчини в Манчестър Сити.
 
„Може и така да е било. Тогава обаче аз получих сериозно предложение от Байерн и реших да отида там. Щастлив съм да бъда в този отбор и не се сещам за нито един друг в момента“, каза още Гуардиола.

В първите си мачове от групата Байерн разби у дома ЦСКА (Москва) с 3:0, а Сити победи със същия резултат като гост Виктория (Пилзен).