Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола бе на седмото небе, след като успя да класира отбора си за втори път на финал в Шампионската лига. Каталунците завършиха 1:1 у дома с Реал (Мадрид) и го елиминираха с общ резултат 3:1 на полуфиналите в най-престижния европейски клубен турнир. Преди две години Гуардиола изведе Барса до финала на турнира в Рим, където победи с 2:0 Манчестър Юнайтед и грабна купата. Сега съперник на каталунците отново ще бъдат “червените дяволи”, но мачът ще се играе на “Уембли” в Лондон на 28 май (събота).

"Радвам се за всички хора, които подкрепят Барселона. Сега трябва да се насладим заедно на този момент. Финалът е нещо много хубаво, но ще се реши от малки детайли. Шампионатът в Испания от своя страна изисква постоянство и развитие. А там още ни липсват четири точки", сподели Гуардиола след ремито с Реал (Мадрид).

"Да видим дали всички ще са здрави за финала. Все още играем за титлата в Испания. В неделя имаме важен мач срещу Еспаньол. Този отбор винаги ни затруднява. Ние ще излезем за победата", допълни специалистът. /БЛИЦ