Тази вечер ще се изиграят първите мачове от 1/4-финалите в Шампионската лига. От 22:00 часа Манчестър Сити приема Атлетико (Мадрид), а Бенфика домакинства на Ливърпул.

"Гражданите" и "дюшекчиите" никога досега не са се срещали в евротурнирите, но техните наставници имат стари сметки за уреждане. Въпреки че отборът на Диего Симеоне със сигурност ще бъде аутсайдер да продължи в битката с шампионите на Англия, аржентинският специалист вече е успявал да отстрани отбор на Пеп Гуардиола в най-силния европейски клубен турнир. Това се случи през пролетта на 2016 г. на полуфиналите, когато каталунецът бе начело на Байерн. Първият мач на „Висенте Калдерон“ завършва 1:0 за "дюшекчиите" с попадение на Саул Нигес. На реванша баварците печелят с 2:1, но заради гола на чужд терен на финала отиват хората на Чоло. Гуардиола пък така и не успява да стигне до европейския връх в трите си сезона начело на Байерн.

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

"Съперникът знае как да се справя с елиминационните мачове“, коментира Пеп преди първия четвъртфинал. 

За "дюшекчиите" това е второ поредно гостуване в Манчестър, след като в миналия кръг на Шампионската лига превзеха „Олд Трафорд“, елиминирайки Манчестър Юнайтед.

На стадион "Луш" в Лисабон Ливърпул излиза в ролята на фаворит срещу Бенфика. Макар вече правилото за голове на чужд терен да не съществува, винаги е хубаво да постигнеш победа като гост, която дава самочувствие и увереност преди реванша. Точно това е основната задача пред футболистите на Юрген Клоп. 

Ливърпул се справи с Интер в предишния кръг. "Мърсисайдци" обаче показаха две лица в двата мача. Те първо спечелиха с 2:0 в Милано, а след това загубиха с 0:1 на "Анфийлд", но с общ резултат 2:1 продължиха напред.

Бенфика си заслужи мястото на 1/4-финалите, елиминирайки Аякс. 

Лисабонските "лъвове" обаче не са в най-доброто настроение преди домакинстовото на Ливърпул, след като допуснаха загуба с 2:3 от Брага през уикенда, която сложи край на серията им от 9 поредни мача без поражение.

Шампионска лига, 1/4-финали, първи мачове:

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АТЛЕТИКО (Мадрид)

Днес от 22:00 часа
Манчестър, стадион "Етихад"
Съдия: Ищван Ковач (Румъния)
Пряко по МАX Sport 3

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Лапорт, Стоунс, Зинченко, Силва, Родри, Де Бройне, Марез, Фоудън, Стърлинг
Мениджър: Хосеп Гуардиола

Атлетико (Мадрид): Облак, Савич, Ермосо, Рейнилдо, Йоренте, Де Паул, Кондогбия, Коке, Лоди, Гризман, Феликс
Мениджър: Диего Симеоне

Баланс: не са се срещали до момента

БЕНФИКА - ЛИВЪРПУЛ

Днес от 22:00 часа
Лисабон, стадион "Луш"
Съдия: Хесус Хил Мансано (Испания)
Пряко по МAX Sport 4

Бенфика: Влаходимос, Жилберто, Отаменди, Вертонген, Грималдо, Силва, Марио, Вайгъл, Евертон, Нунес, Яремчук
Мениджър: Нелсон Верисимо

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Жота, Мане, Салах
Мениджър: Юрген Клоп

Баланс: 10 мача, 4 победи за Бенфика, 6 победи за Ливърпул, г.р. 19:11 за Ливърпул