Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола проявява сериозен интерес към лекуващия контузия халф на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс, съобщава мюнхенският вестник TZ.

43-годишният испански специалист и е настоял пред ръководството да бъдат започнати преговори за немския национал, който не игра на Мондиал 2014 в Бразилия заради травмата си.

Спортният директор Матиас Замер и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге обаче отказали на Гуардиола, обосновавайки се, че не искат да отслабват повече конкурента за титлата Борусия (Дортмунд). Баварците привлякоха през миналия сезон Марио Гьотце от вестфалци, а това лято си осигуриха услугите на голмайстора на „жълто-черните” Роберт Левандовски.

Факт е, че Байерн загуби битката за Ройс през 2012 година, когато халфът предпочете да премине от Борусия (Мьонхенгладбах) в сегашния си клуб, отхвърляйки тогава офертата на баварците. Не е изключено Ройс отново влезе в полезрението на колоса от Мюнхен, тъй като сегашните крила Ариен Робен и Франк Рибери няма да станат по-млади, а халфът на Дортмунд би бил идеална алтернатива, но не и това лято.