Наказанието за участие в Шампионската лига е отменено и мениджърът Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити спокойно може да пазаруват за следващия сезон. 49-годишният испански специалист ще разполага със 165 милиона евро за нови попълнения това лято.

Според британските медии „гражданите” вече водят разговори с две от звездите на Байерн Тиаго Алкантара и Давид Алаба, а Пеп Гуардиола смята да конкурира друг бивш клуб в кариерата си Барселона за голмайстора на Интер Лаутаро Мартинес. 22-годишният аржентински голмайстор отдавна е в листата на каталунците, но досега не е постигнато споразумение и това дава шанс на Манчестър Сити да го привлече с топ заплата и вече сигурно участие в ШЛ.

„Гражданите” си търсят нова звезда в атака, тъй като 32-годишният Серхио Агуеро ще остане извън терените за неопределено време заради травма в коляното. Въпреки всичко каталунците остават фаворити за Лаутаро Мартинес, търсейки алтернатива на Луис Суарес. Договорът на 33-годишния уругваец с клуба изтича в края на следващия сезон.