Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола очаква труден двубой срещу Манчестър Юнайтед на финала на Шампионската лига в Рим. Той определи съперника като най-добрият тим в света и смята, че вероятността неговия отбор да загуби е 110%. Въпреки това той обеща да направи всичко възможно това да не се случи.

"Ние сме много добър отбор и доказахме какво можем в двубоя с Реал (Мадрид) (6:2), когато дори и равенство щеше да ни свърши добра работа. Тогава обаче доказахме, че имаме големи амбиции. Сега играем срещу Манчестър Юнайтед, може би най-добрият тим в света, и ако искате ми вярвайте, но шансовете ни да загубим са около 110%. Не мога да кажа как ще свърши този мач, но ние ще опитаме да задържаме топката възможно най-дълго и да играем нашата си игра. Това е финал на Шампионската лига и разликата между двата тима е много малка. Миналата година се наложи да има дузпи, а нищо чудно и сега да стане така. Имаше и други отбори, които заслужаваха да са на финала, особено Челси", заяви Гуардиола.

Треньорът на Барса очаква отново здрав физически сблъсък като на 1/2 финала от турнира срещу Челси. освен това той е притеснен и от крилата на съперника в лицето на Роналдо и Рууни, особено при отсъствието на титулярните бекове на "каталунците" Абидал и Алвеш.
 
"Това е най-важният двубой в моя живот. Със сигурност ще бъде много трудно. Не мога да преценя дали Манчестър е по-силен в защита или в атака. Челси бяха по-силни физически от нас, а същото се отнася и за Юнайтед. Очаквам отново много твърди сблъсъци. Те обаче имат и Роналдо и Рууни по крилата, които винаги вещаят опасност. Със сигурност ще има някои тежки моменти за нас. Постоянно гледам мачове на съперника за да измисля как най-добре да им се противопоставим. За мен е голяма чест да премеря сили с мениджър като Сър Алекс Фъргюсън. Все още не е ясно дали Абидал и Алвеш ще играят. Отсъствието им ще е голяма загуба за нас, но дано не е фатална", завърши Гуардиола./БЛИЦ