Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола реагира срещу поведението на колегата си Жозе Моуриньо в края на мача-реванш между двата тима за Суперкупата на Испания. Барселона победи с 3:2 и спечели трофея, а в добавеното време при сблъсъци край тъчлинията Специалния ощипа по ухото помощник треньора на каталунците Тито Виланова.

"Всички видяхте какво се случи. Снимките говорят сами по себе си. Този инцидент трябва да бъде разследван, иначе друг път може да се стигне до нещо още по-лошо. Има граници, които не трябва да се преминават. Ще говоря с моите играчи за тяхното поведение на терена, но не мога да уча и другите отбори какво да правят. Играчите на Реал трябваше да изчакат да получим трофея и да ни поздравят за успеха", сподели Гуардиола.

"Не може да не познаваш хората от щаба на съперника. Тито Виланова е важен човек за нас. Това е все едно аз да кажа, че не знам кой е Айтор Каранка. Наясно съм, че и двата отбора искаха тази победа, но това трябва да става с футболни средства. Ключът към доброто ни представяне днес бе позитивният резултат от първата среща. Знам, че още не сме в оптимална форма. Шави се завърна в игра съвсем скоро, Меси също не играе с пълните си възможности. Важното е обаче, че се справихме в тази ситуация срещу доста сериозен съперник. Затова искам да поздравя играчите за показания характер", допълни наставникът на каталунците. /БЛИЦ