Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за кой ли път засипа с похвали голямата звезда на Барселона Лионел Меси и го обяви за най-добър в света.

„Меси е най-добрият. Той печели мачовете сам“, коментира Гуардиола в интервю за Telemundo Deportes.

„Хората смятат, че само ние учим играчите, но в действителност и треньорите научават много от своите футболисти. За мен беше чест да му бъда треньор. Когато станах част от Ла Масия, бях още дете. На 13 години е трудно, но в крайна сметка се адаптираш към всичко. На тази възраст не мислиш дали ще играеш в Примера. Имаш само една мечта – да играеш за Барселона“, продължи испанският специалист.

„Аз съм много щастлив човек, защото работя това, което искам и се забавлявам. Ставайки всяка сутрин знам, че ще се забавлявам на работа. Работата трябва да ви харесва. Ако не ви харесва, трябва да потърсите друго предизвикателство. Това, което най-много обичам във футбола е непредсказуемостта. Харесва ми, че трябва да бъдат взети правилните решения в зависимост от момента. Може да тренирате много игрови ситуации, но атаката е толкова открита, че всяко действие е различно. Ние, като треньори, се опитваме да накараме футболисти да вземат най-доброто решение въз основа на случващото се“, добави Гуардиола.