Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола говори най-много за нападателя си Тиери Анри на днешната пресконференция, преди срещата с Алмерия.

"Много ми се иска Тити да се събуди, да се разбунтува и да ни помогне. Миналия сезон вкара 26 попадения, голът е част от него. Той е спечелил всичко. Ние сме тук, за да му протегнем ръка", призна Пеп. "В крайна сметка обаче зависи от него", добави треньорът.

"Не е истина, че Анри се пази за Мондиала. Играч на неговото ниво никога не би се пазил. Защо Анри не играе? Сигурно другите са по-добри, по-фини, по-надъхани", предположи Гуардиола.

От началото на сезона в Примера дивисион нападателят има едва три гола от 14 изиграни двубоя. В съблекалнята на Барса са убедени, че 32-годишният нападател доиграва последния си сезон на "Камп Ноу", твърди "Ел Мундо Депортиво". В сряда вечер голмайстор номер едно в историята на френския национален отбор беше освиркан от своите съграждани при загубата от Испания в контрола на "Стад дьо Франс". След приятелски мач двама от лидерите на “Ла Фурия” - Шави и Пуйол, подкрепиха Анри и изразиха убеденост, че ще възвърне добрата си форма.

"Той е голям професионалист, истински пример за всички нас", призна Шави. Президентът на Барса Жоан Лапорта също се обяви за защитник на Анри. "Тиери ще си върне формата от миналия сезон", убедено заяви Лапорта. Легендата на Арсенал има договор на "Камп Ноу" до 2011 година, но почти сигурно ще напусне Барса още това лято./БЛИЦ