Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола изненадващо похвали своя колега Жозе Моуриньо. Наставникът на каталунците беше гост на празник на един от спонсорите на клуба. Пеп е най-успешният треньор в историята на Барса, след като спечели 12 трофея. Той пое отбора през лятото на 2008 година, сменяйки Франк Рийкард.

“Не е задължително да си играл футбол, за да станеш велик треньор. Ариго Саки промени този спорт без да е играл, а Жозе Моуриньо е може би най-добрият треньор в света”, коментира Гуардиола.

“Когато бях играч, осъзнах, че бях в ситуацията, в която не можех да давам повече от себе си. Ситуация, в която бях изморен и знам, че като треньор ще бъде същото. Знам, че ще дойде денят, в който ще бъда изморен и ще се откажа. Надявам се този ден да дойде, защото нормално треньорите са уволнявани преди да могат да изберат да напуснат, защото губят”, допълни още наставникът.

“Печеля, защото имам много добър отбор и бюджет от 400 милиона евро. Взехме 12 от 15 възможни трофея в последните 3 години”, завърши Гуардиола./БЛИЦ