Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола отговори на нападките на Жозе Моуриньо на пресконференцията си преди първия 1/2-финал в Шампионската лига. Сблъсъкът е от 21:45 часа в сряда на "Сантяго Бернабеу".

Специалния заяви, че Гуардиола е от "новата ера треньори", които критикуват съдиите. Това изказване на португалеца вбеси Пеп, който нападна колегата си.

"Моуриньо говори за мен по медиите, така че и аз ще му отговоря тук. За мен е най-важно да го надиграя на терена. Започваме от 21:45 часа. Иначе извън терена се признавам за победен. Той е ши**ният бос в залата за пресконференции, ши**ният господар на медийните игрички. Аз никога не мога да стигна неговото ниво. Просто тази игра не е за мен", отсече разпалено Гуардиола.

Наставникът на Барселона добави, че никога не се е оправдавал с рефера, особено пък за загубата с 0:1 от Реал (Мадрид) на финала за Купата на Краля.

"Поздравявам Реал за успеха им за Купата. Те заслужено ни победиха, въпреки че играха срещу водения от мен отбор, от който съм изключително горд. Аз никога не съм се оправдавал със съдията и този път също не смятам да го правя. Когато играя срещу Моуриньо, се старая да се уча от него, но извън терена не мисля че трябва да го копирам. Футболът може да се играе по много начини, а тези, които той използва понякога са много добри", допълни Гуардиола. /БЛИЦ