Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола бе на седмото небе от щастие след успеха на неговия тим с 2:0 при гостуването на Реал (Мадрид) в първи полуфинал от Шампионската лига.

"На крачка сме от финала, но уважаваме много, много, много Мадрид. Реал Мадрид може всичко. Дали Барса е на "Уембли"? Вече отговорих. И вие не си вярвате. Мога само да поздравя момчетата за начина, по който се представиха. Изиграхме много добър двубой. Коригирахме грешките от финала за Купата на Краля и това много ни помогна. Мисля, че бяхме много агресивни и Кейта свърши отлична работа в центъра. Контролирахме двубоя през повечето време, а Меси отново бе изключителен. Той е толкова млад, а вече е сред най-добрите реализатори в историята на Барса. Просто невероятно, сподели след мача Гуардиола.

Той не пожела да коментира червения картон на Пепе, като заяви: "Не видях влизането добре. Не му обръщам внимание".

"Отбор, който има 9 европейски купи със сигурност няма да се откаже и ще се бори до край. Много пъти сме виждали, че всякакви обрати във футбола са възможни. Ние ще имаме предимство да играем у дома, но така или иначе ще трябва да се потрудим здраво, за да стигнем до финала. Направихме важна крачка напред и сме много доволни от постигнатото”, завърши младият специалист. /БЛИЦ