Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола не беше съгласен с оплакванията от лагера на Милан след победата на каталунците с 3:1 в реванша от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига. Холандският съдия Бьорн Куйперс даде две дузпи за домакините преди почивката, като "росонерите" изразиха несъгласието си за втория 11-метров наказателен удар, реализиран от Меси за 2:1. При ситуацията Алесандро Неста задържа за фланелката Серхио Бускетс в наказателното поле на Милан, но италианците твърдят, че топката не е била в игра, а ако това е така според правилата не може да се отсъди нарушение.

"На "Сан Сиро" имаше две чисти дузпи в наша полза, които не бяха отсъдени. Но не се оплакахме. Тогава никой нищо не каза. Освен това мисля, че когато те държат за фланелката в наказателното поле, няма как да не е дузпа", заяви Гуардиола след сблъсъка на "Камп Ноу".

"В спорта най-трудното нещо е постоянството. Ние спечелихме две от последните три издания на Шампионската лига и се класирахме на полуфинал за пети пореден път. Това е доказателство за силата на отбора. Много съм горд с футболистите и се радвам, че съм техен треньор. Независимо дали на полуфиналите ще срещнем Челси или Бенфика, очаквам два трудни мача. Не мога да кажа, че сме фаворит за спечелването на трофея, защото Байерн и Реал се стремят към същото", добави треньорът на Барселона.