Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола е известен със своите особени методи за мотивация, но тази седмица реши да ги обнови, включвайки бира и уиски в тях.

42-годишният специалист води тренировки само с вратаря Том Щарке и защитниците Рафиня, Диего Контенто и Ян Кирхоф, тъй като всички останали футболисти на Байерн са с Бундестима или други национални отбори.

На вчерашното занимание Гуардиола постави Щарке и Рафиня в един отбор, а Контенто и Кирхоф в друг за двустранна игра. Първоначално специалистът обявил, че победените трябвало да му вземат за наказание по една бира, но нямало подобрение в играта и променил мнението си.

"Този, който загуби, ми дължи една бира. Не, всъщност всеки ще вземе по 2 бири, да има за всички от треньорския екип", заявил Гуардиола, цитиран от "Билд".

Двустранната игра между двата тима завършила при резултат 7:7, но Гуардиола накарал играчите да си бият дузпи с по-слабия си крак, за има победител. В крайна сметка нервите на Кирхоф и Контенто не издържали и те загубили. Двамата трябвало да купуват бира, но асистентът на Гуардиола Херман Герланд си поръчал нещо по-висок процент алкохол. „Предпочитам да ми вземете уиски”, казал Герланд.