"Изключително, изключително съм щастлив. Поздравявам целия клуб и всички играчи. Не сме най-добрите в света, но направихме най-добрият сезон в света. Не очаквах при всичките проблеми, които имахме преди мача, да се справим толкова добре. Искахме да имаме повече топката, да не позволяваме на Ман Юнайтед да ни притиска. Радвам се, че успяхме", бяха първите думи на Гуардиола на пресконференцията след мача в Рим.

"Мисля, че е много хубаво да се доближаваме като успехи до големите тимове в Европа. До митичните европейски отбори. Прекрасно е да имаме наследството на Кройф и Райкард, което ни дава възможност да градим успехите си върху него. Какво искате повече да кажа. Много съм щастлив, много. Ман Юнатед са невероятен отбор, страхотен отбор, най-добрият отбор в света. Създадоха ни огромни проблеми. Имаха няколко чисти положения да ни вкарат гол. Така че по-скоро ние направихме добър, дори отличен мач, отколкото те да са направили слаб такъв", допълни още младият специалист.

"Работихме дълго време да постигнем това. Радваме се, че успяхме. Никога в историята си не сме били страхливци. Не искахме да говорят, че сме страхливци. Затова излязохме с мисъл за атака и го правихме през целия мач. Няма нищо по-рисковано от това да не поемаш рискове", завърши Гуардиола. /БЛИЦ