Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изненадващо заяви, че е най-нормално тимът да не спечели нито един трофей през този сезон. Каталунците приемат Осасуна в мач от 3-ия кръг на Примера дивисион.
“Никога не съм обещавал купи. Най-нормалното нещо е да не спечелим никакъв трофей тази година", категоричен беше Пеп, който се опита да свали напрежението от играчите след двете поредни равенства – 2:2 с Реал Сосиедад и 2:2 с Милан в Шампионската лига.

“Обещал съм единствено отборът да играе като Барса, както го направи срещу Милан. Имахме 23 удара към вратата, 70 процента владение на топката. Ще продължим така. Купите се печелят с усилия и стъпка по стъпка. Естествено, че ще се борим за тях, но не обещавам нищо. Трябва да се мисли само и единствено за следващия двубой", допълни Гуардиола.

“Срещу Виляреал Бускетс беше голям централен защитник. Сега казваме, че Бускетс е неспособен да играе в центъра на защитата. Не искам от него да следва Пато. Искам други неща", сподели Гуардиола по повод представянето на Бускетс срещу Милан, когато имаше проблеми с Пато./БЛИЦ