Барселона гостува тази вечер в контрола на Хайдук (Сплит). Срещата в Хърватия е по повод 100-годишнината на хърватския клуб, чийто треньор в момента е Красимир Балъков. Каталунците вече пристигнаха в Сплит, а Пеп Гуардиола даде пресконференция заедно със Серхи Бускетс и Виктор Валдес.

“Бих се радвал, ако имах на разположение всичките си играчи. Педро е само на три дни тренировки и няма да мога да го използвам. Пуйол знаете, че е с травма и се възстановява, а Пике се контузи преди няколко дни. Играчите, които бяха на Копа Америка, също няма да могат да играят, тъй като съм им дал почивка. Знам, че манталитетът на хърватите е да печелят във всеки мач, така че очаквам трудна среща”, заяви Гуардиола.

“Не съм бил в Аржентина за Копа Америка, а и не гледах доста от мачовете. Обичам да си лягам към 23:00 часа, а двубоите бяха в 3 часа сутринта”, коментира още наставникът.

“Не може да ме сравнявате със Сър Алекс, само защото ги победихме в Шампионската лига. За мен той продължава да е №1 в света”, завърши Гуардиола./БЛИЦ