Треньорът на Барселона заяви, че не се интересува от гръмките победи в последните няколко мача. Каталунците гостуват в неделя на Спортинг (Хихон) в мач от 6-ия кръг на Примера дивисион.

“Какво като сме победили с 5:0 11 или 12 пъти. Няма никакво значение колко гола вкарваме, важни са успехите”, заяви Пеп на днешната си пресконференция.

“Сеск е важен играч, той ни помага да играем в схема 3-4-3, защото е различен. Можем обаче да играем и без него. Той е специален, но такива са още Афелай, Иниеста и Санчес, който също са контузени. Надяваме се до две-три седмици Фабрегас да се възстанови, важно е сега да се лекува”, коментира травмата на играча наставникът.

“Мускулните контузии са често срещани, опитваме се да ги сведем до минимум, но тези неща просто се случват. И в предишни години е имало подобни инциденти, не може да ги избегнем. Пуйол е напълно готов да играе, но Алексис Санчес замина за родината си, за да продължи да се лекува”, поясни още Гуардиола.

“Спортинг Хихон се защитава много добре, може да действа на контраатаки и през последните години винаги ни е трудно срещу тях”, завърши треньорът преди мача в Хихон./БЛИЦ