Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола не подценява по никакъв начин Арсенал за реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига. Баварците спечелиха първия мач с 2:0 в Лондон, а утре вечер ще приемат „топчиите” от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен.

„Победата с 2:0 е отличен резултат, но и опасен в същото време. Сега имаме голям шанс да продължим, но трябва да сме съсредоточени”, сподели Гуардиола пред „Марка”, припомняйки миналогодишните сблъсъци между Байерн и Арсенал. Тогава баварците спечелиха с 3:1 в първата среща, но загубиха на реванша с 0:2 и дори трепериха в последните секунди, но заради повечето си голове на чужд терен продължиха напред.

„Това е много важен мач за нас, не е като обикновен двубой от Бундеслигата. Длъжни сме да покажем най-доброто - да владеем топката и да атакуваме с идеята да преследваме задължителна победа. В противен случай ще си имаме проблеми. Англичаните разполагат с много качествени изпълнители и по тази причина те не трябва да играят често с топката. Трябва да внимаваме да не получим гол", допълни 42-годишният специалист.