Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола коментира новия си договор на "Камп Ноу" на днешната пресконференция преди двубоя със Спортинг Хихон. Както е известно, наставникът се съгласи да подпише нов контракт до юни 2012 година. "Виждам се тук в следващата година. След това ще видим. Една година е много време. Въпреки всичко в друг отбор няма как да се чувствам така добре. Махам се от Барса, когато изчезне страстта. Не мога да продължа да работя без желание. Когато почувствам, че съм работил достатъчно, как да остана?", риторично попита Пеп.

“След четири години ние сме по-близо до края, отколкото до началото. Ще трябва да се подобряваме, сега всички са щастливи, но трябва да бъдем внимателни. Ако обаче загубим три мача, веднага ще бъде казано: “Трябва да има треньорска промяна”, допълни Гуардиола.

“Сеск е играч на Арсенал. Липса на уважение към него и клуба е да говорим по тази тема. Няма да правим нищо преди Арсенал да каже, че го продава", коментира наставникът евентуалния трансфер на юношата на каталунците на “Камп Ноу”./БЛИЦ