Хосеп Гуардиола отново се застрахова и заяви, че Барселона трудно ще стигне до титлата. Каталунците изостават на четири точки от “белия балет”. В предстоящия междинен кръг Реал гостува на Атлетико в мадридското дерби, а Барселона посреща Хетафе.

“Спечелихме осем поредни мача в първенството, но за да имаме шанс да завършим сезона като шампиони, трябва да победим и в останалите седем. Реал Мадрид може да си позволи да губи точки, но ние не можем. Сега ситуацията е дори по-трудна за нас, отколкото, когато изоставахме с 10 точки", заяви Гуардиола на пресконференция.

"След няколкото ни равенства хората говореха, че психически не сме достатъчно силни. Сега всички са убедени, че ще победим Реал Мадрид в прекия ни двубой. Истината е, че никой в историята не е стопявал 10 точки на Реал и за нас ще е почти невъзможно да го направим", продължи Пеп.

Наставникът на Барса допълни, че Жерар Пике и Даниел Алвеш все още са под въпрос за домакинството на Хетафе. "За момента двамата не са готови да играят", завърши Гуардиола./БЛИЦ