Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че няма никаква еуфория преди реванша довечера срещу Челси след разгромната победа над Реал (Мадрид) с 6:2 в събота на “Сантяго Бернабеу”. Двата тима се изправят във втори полуфинал в Шампионската лига.

“Челси постигна добър резултат на “Камп Ноу”. Във втората среща няма да променим нападателния си стил на игра. Моите момчета няма да бягат от физическите сблъсъци по терена, но все пак сме наясно, че футбол с много единоборства е предимство за съперника”, каза Пеп Гуардиола.

“Победата срещу Реал (Мадрид) вече е история. Ще излезем срещу Челси самоуверени, но в никакъв случай няма да подценим противника”, допълни треньорът на Барса.

Гуардиола похвали лондончани. “В състава на съперника има доста опасни играчи, те действат тактически много грамотно. Най-опасен е Дидие Дрогба, но по принцип всички техни футболисти умеят да задържат топката и знаят как да стигнат до победата. Трябва да се страхуваме от всеки един от тях. Челси е един от най-добре подготвените отбори от физическа гледна точка. Ако действаме, както срещу Реал (Мадрид) в събота, ще се класираме на финала”, завърши треньорът на каталунците./БЛИЦ