Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола е оптимист преди реванша с Челси и коментира на пресконференцията си, че каталунците ще играят на финала в Мюнхен. На "Камп Ноу" тази вечер избраниците му ще трябва да заличават изоставането, което имат срещу "сините" от Лондон, след като загубиха с 0:1 на "Стамфорд Бридж" преди седмица. Реваншът между Барселона и Челси е от 21:45 часа и ще бъде предаван директно по bTV action.

Както е известно, в събота Барселона претърпя втора поредна загуба - 1:2 от Реал (Мадрид) в дербито на испанското първенство и изостава на 7 точки от "белия балет" в класирането 4 кръга преди края на сезона в Примера дивисион.

"Нямам никакво съмнение, че ще бъдем на финала в Мюнхен. Мисля, че ще имаме нашите голови положения. Вярвайте ми, щом казвам, че ще успеем. Вярвам в това заради стотици причини. Тези играчи ще бият Челси. Знам, че не всички желаят да се класираме за финала, но нека вярваме, че ще се справим", коментира Гуардиола.

"Трябва да внимаваме, защото знаем качествата на Челси. Ще се стараем да намерим начин да създаваме положения и да вкарваме голове", каза още 41-годишният специалист.

Гуардиола добави, че звездата Лионел Меси е пропуснал неделната тренировка заради стомашен проблем. Аржентинецът има 63 гола във всички турнири този сезон.

"Знаем, че започваме реванша с гол дефицит и трябва да променим това. Винаги съм бил опитимист. Това е предизвикателство за нас", завърши наставникът на Барселона.